PROSJEKTER


Det norske skatteparadiset (2023)

Dokumentarfilm for NRK

Innbyggerne i den vesle bygda Bø i Vesterålen elsker hjemplassen sin, men befolkningsnedgangen er en stor trussel for fremtiden deres. De trenger nye arbeidsplasser for å tiltrekke seg nye innbyggere, og ordføreren gjør et kontroversielt grep.

Med rent flertall vedtar han å senke formuesskatten for å tiltrekke seg folk med store formuer, i håp om at de skal investere i bygda, slik at flere vil flytte dit. Skattevedtaket får stor nasjonal oppmerksomhet, og Bø blir stemplet som et skatteparadis.

Hva tenker de lokale om dette? Vil det true det sterke samholdet deres, og splitte dem? Eller blir det deres redning? Meningene er mange blant personene vi blir kjent med i filmen, og flere mener ordføreren tar stor risiko i sitt forsøk på å redde bygda. Filmen følger et fargerikt utvalg av bøfjerdingene gjennom to år som Norges første skatteparadis.

Se filmen her

Regissør: Christer Sev
Produsent: August Falch SørheimEn stad som kunde ha blivit (2020)

Kortdokumentar

En finsk kvinne møter en norsk mann gjennom en datingapp. De møtes i Helsinki og vi får være med på hennes opplevelse, reflektert i byen.

Vist på blant annet Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2020.

Se filmen her

Regi og foto: Erlend Koppergård og Christer Sev


Daniel og Simen (2019)

Dokumentarfilm for NRK

I denne dokumentarfilmen møter vi Daniel og Simen på 13 og 15 år. Sammen driver de en stor YouTube-kanal, til tross for at de lider av den brutale muskelsykdommen Duchennes muskeldystrofi.

Filmen følger brødrene tett i hverdagen, som består av stadig nye utfordringer i sykdommen og massiv mobbing på nett. Men det er også mye positivt som kommer ut av YouTube-hobbyen, og den hjelper dem også å forsone seg med livssituasjonen sin.

Se filmen her

Regissør: Christer Sev
Produsent: August Falch Sørheim